Tomars byvåpen levner ingen tvil om sin historie.
Bortsett fra oss, så var det fem andre besøkende der. Alle, blide, eldre portugisere. En fredelig plass. Trafikken på veiene innover i landet er liten, og veidekket har med åra blitt flere hakk bedre enn hva Norge kan by sine turister. Men!... muligens på grunn av det nære samband landet har med England - The Treaty of Windsor, undertegnet 9 mai, 1386 - så har mange en tendens til å foretrekke venstrekjøring.
den er idag, nesten uberørt av masseturismen i Monte Gordo - bare 5-6 km. om syd - med sine endeløse hvite sandstrender.
Men... etter dette hoppet ned til Algarve...  tilbake til Tomar! Byen er en av de mest minnerike tidlig middelalder byer jeg har besøkt, med bygninger og arkitektur som gjenspeiler den enorme rikdom som Templar organisasjonen rasket til seg allerede i løpet ev en kort mannsalder. Ikke bare gjennom sine røvertokt, men også gjennom hva de ble tildelt av de mange aristokrater som sluttet seg til ordnen.
Og... nettopp her ligger det facinerende for meg, med denne banden av bevæpnede munker. Det var en organisasjon - en politisk bevegelse - hvor medlemmene var pålagt å leve i sølibat, og uten privat eiendeom, Organisasjonen eide alt!
Enhver ridder skjenket hele sin formue til organisasjonen i det øyeblikk han "valgte" å slutte seg til ordnen.  Jeg skriver "valgte" i gåseøyne, av den grunn, at for meg synes parallellen til Lenins  marxisme snublende nær. Jeg synes, at den utrolig raske utviklingen av organisasjonen, har et vesentlig "mafioso sus" over seg. Med den katolske kirkes makt i ryggen, gikk de med sikkerhet ut og ga lensherrer - unge eventyrlystige "baroner" - homofile eller ikke -   et "tilbud som de ikke kunne avslå" - uansett hvor mye de enn ville.
Bumerket til Templarorden, som viser to mann på en hest, har faktisk av enkelte ført til spekulasjoner om at gutta var homser, og hvem vet?
Vårt neste mål var Tomar, som ble selve høysetet til Templarorden i Portugal etter at de hadde herjet til seg land og rikdom fra maurerne/muslimene under korstog, og under den såkalte gjenerobringen av den iberiske halvøy. Etter at  paven "oppløste" Templarordenen, ble Tomar høysetet til "Order of Christ", som ble organisasjonens nye offisielle navn.
Portugal
Jakt på  "Dos Templarios"

Peniche...Almoural
...Tomar...Bathala...
Fatima...(Alcobaca)
...Nazare...Peniche
Strandvandring og utflukter til fots, samt kortere dagsturer med litt brrrummm i potta....  stort bedre kan ikke livet være under blå himmel og behagelig bris inn fra Atlanteren. 
Men midt i uka - den 8.august -  pakket Gila og jeg tannbørster, kart, solkrem og fire underbukser - to til hver - og satt kurs østover fra Peniche, for noen dager på to hjul.
Jeg hadde tenkt litt på denne turen en tid, for Portugal var jo Tempelriddernes siste høyborg i Europa, og "fotsporene" etter dem der er mange og imponerende. Dessuten hadde jeg akkurat lest "The Temple and the Lodge" av M. Baigent og R. Leigh, som diskuterer mulig/sannsynlig link fra tempelgjengen til frimurergutta. Spennende lesing, og vi var nær tempelordenens siste markant synlige bastioner... som tempelriddere... eller? 
Templar Orden, denne pavens bevæpnede broderbanden, eller "Kristus Fattige Riddere av Salomos Tempel" som de vel betegnet seg selv, ble offisielt opprettet i 1118, eller muligens noe tidligere. Imidlertid er det interessant å notere, at allerede på midten av 11-hundretallet  var institusjonen blitt Europas rikeste og mektigste makt, nest etter den katolske kirke. Og, det var kanskje nettopp det som gjorde at den katolske kirke fant tiden inne til  å forsøke å kvitte seg med hva pave Urban II hadde trukket igang i 1095?

Den franske kongen på sin side, som satt med stor gjeld - for det meste gjeld til brorskapet? - var selvsagt mer enn villig til å tjene kirkens ønsker om å utrydde den ambisjonsrike makt institusjonen i Frankrike og ever hele Europa forøvrig.  Men en konge uten penger kan jo ikke føre krig - uansett hvor mange soldater han har - så de to utgjorde kanskje nettopp derfor en perfekt symbiose? 
The Knights Templar
Order of Christ
Da den franske kongen - Phillips IV -  sammen med paven - Clement V - slo til mot Templarordens medlemmer over alt  i Frankrike i de tidlige morgentimer, fredag 13. oktober 1307 (derav "fredag 13de" ), var Portugal fristed for de riddere som klarte å unngå fengsling, tortur og henrettelse.
I Portugal synes det som om de fusjonerer med sin portugisiske organisasjon, "Order of Christ" som har et litt annet bumerke enn det opprinnelige, men det likebeina korset med de 8. taggene er det samme. Og, som vi skal se litt senere i sommerens reise, så skjer det mange små endringer med det åtte-kanta bumerket opp gjennom åra.  Andre bumerker kommer også til, som liljen "Lil du Fleur", Hodeskallen med de korslagte knokler, to-hodet ørn etc.

Men hva som kanskje var viktigst for kong Phillips IV, med den velregisserte aksjonen - den legendariske Templar skatten - den fikk han ikke tak i.
Endringer av bumerket til "Order of Christ"
1357
1600
1400
Portugisisk skip fra 15. tallet, med "Order of Crist" korset i seila.
1095 Urban II. roper til korstog til Jerusalem for å befri den hellige grav fra muslimene.
1096 Det første korstog, som primært  består av frankere.
1097 Han Christopher Branduphsèn tjuelåner et laken fra naboen og blir med på herje tokt med paven.
1099 Jerusalem erobres, og  Balduin, bror av  Gottfrieds av Bouillon, blir konge i Jerusalem.
1107 Sigurd Jorsalfar dro ut fra Bergen ti år etter at Brandulphsèn kom hjem til vika si.
1118 Paven erklærer  Templarordens etablert
1306 fredag, 13. Oktober. fengslig av Templarmedlemmer i Frankrike.
1312 Paven erklærer Templarorden for oppløst.
1314 18. mars Jacques de Molay og Godefroy de Charnais brennes på bålet som kjettere.
1314 20. April, pave Clemens V. dør.
1314 29. November  Kong Philipps IV. dør.
På en liten granitthaug midt ute i elva Tejo ligger borgen Almourol (nær Tancos, sør om Tomar), påbegynt i 1160, og bygget ferdig i 1171, av Templar Stormester Gualdin Pais, leste jeg i en brosjyre. Men andre kilder sier at den har eksistert som forsvarsverk helt tilbake til romernes tid. Tja... uansett, den tjente som festning for tempelrytterne i  1129, under deres gjenerobringen - "reconquista" - av området fra maurere/muslimer som hadde hersket der noen hundre år.
De påtok seg oppgaven med å forsvar av Coimbra videre hen, og ble gitt steinhaugen som base og hjem for seg selv og "reisende". 
En liten pram frakter besøkende ut til borgen, som ser mindre romantisk ut fra innsiden. En liten bar rett ved den lille brygga byr på smågodt og en kvart liter vin til € 0,70, så vi valgte å tilbringe et par timer med å kaste brødbiter på noen pottesure aggressive gjess, som stadig hogg etter mine føttene, som jeg hadde dinglende i Tejo.
Templar borgen Almoural
188år med vold, ran og bankvirksomhet i "herrens" navn.
Oppdagelsesferder
  under flagget til
  Templarordnen

1394
Prins Henric Sjøfareren blir født
1415 Ceuta erobres.
1418 Madeira øyen oppdages
1427 Azorene
1434 Gil Eanes seiler forbi Cape Bojador
1444 Cape Verde oppdages
1488 Bartolomeu Dias runder syd Afrika
1492 Columbus ankommer Vestindia
1497 Vasco da Gama runder Afrika og ankommer India.
1500 pedro Alvarez Cabral oppdager Brazil
Velfødde og svært agressive, hogg de etter mine føtter... helt til jeg kastet en halv baguet på dem. Da forsvant de siste tre også...  etter å ha fortært min baguet... og jeg satt der uten... men forsatt med vin og alle tær i behold.
Tejo er en vakker elv, som innbyr til langsom ferd i yppig natur. Vi så forøvrig flere stangfiskere i aktivitet. Riktig nok så vi ingen som fikk fisk på kroken, men det er jo noe eget med det å tusle rundt med stanga langs en elv da. :-)
 

Vi innkvarterte oss i Tomar på byens beste hotel, som selvsagt heter "Dos Templarios", ligger nord i gamlebyen, og har rom med fin utsikt opp mot høyden hvor røverbanden bygget sin imponerende  festning, med digert slott/(kloster) og kirke bak mektige murer. Stormesteren Gualdim Pais - han som fikset opp borgen Almourol i Tego - var også byggmester og grunnlegger av Tomar i  1160. Stormesteren var tildelt området av kongen etter å ha nedkjempet maurerne og rasket til seg hva de hadde av gods og gull året før. Dette er forøvrignoe av det mest fruktbare
For å tekkes paven (?) etter flukten til Portugal, begynte også Templar organisasjonen å legge inn kirkens kors med en lengre arm neders, i sitt tradisjonelle bumerke.
(Både i Tomar, og senere oppe i Serra Estrela observerte vi slike utgaver sammen med de eldre opprinnelige.)
Likeledes dukker det tradisjonelle korset opp med  den nedre armen strukket, som vist på bumerket nedenfor.
Det hevdes i  enkelte kilder, at pave Clemens V var kong Philipps IV marionette, og at kongen hadde tatt livet av de to forgående paver, Bonifatus VIII og Benedikt XI. Tja... mer rimelig er det vel at den katolske kirke ryddet to "uvillige" paver av veien... mener jeg. Pave Clemens aksjon i Portugal i 1308, tyder i alle fall på at han var minst like kåt på tempelriddernes makt og formue som den franske kongen.
Vel... paven var jo også franskmann, så hvem vet. frosker som kvekker samme språk har jo en tendens til å holde sammen.
1308 Pave Clement V forlanger at kong Dinis av Portugal skal konfiskere  Tempe- riddernes eiendom i Postugal. Dette er et par år etter den "svarte fredagen" i Frankriket. Dinis sier imidlertid nei !
1312 Paven forlanger på ny at Templar banden skal knekkes, og at deres eiendom skal gis til ordenen Hospitallers. Kong Dinis sier på ny nei, danner en ny orden - Order of Christ" - og overfører all eiendom til denne. Hele Tempelgjengen skiftet dermed trøye, og Henrik Sjøfareren blir senere den "nye" ordens stormester.
Dette bumerket dukker også opp hos Templarorden - et  "pentagram" -  den femtaggete stjernen - som hevdes å være det urgamle segl for Jerusalem og kong  Salomon. Hebreerne anvende også tidligere en femtagget sjerne, i motsetning til den sekstaggede "David-stjernen" som vi er vant til i dag.
Forøvrig er jo denne stjerna forbundet med satan og alskens okkult spinneri.


Signum Salomonis
Vårt hjørne rom på hotel "Dos Templarios" hadde en aldeles vakker utsikt mot det enorme festningsverk som Templar ordnen la den første grunnsten på i 1160.
Hotellet er å anbefale, men en ung mann i resepsjonen, som fortalte at han lenge hadde gått og ønsket seg samme "chopper'n" som jeg kjører, sa at det var mange moderne unge tempelriddere i området, og han tilbød derfor plass til Virago'n i hotellets parkeringsplass i kjelleren.
Og ! ... dagen derpå opplevet vi en amerikansk gjest, som truet vår venn i resepsjonen med å rive ned hele hotellet, dersom han ikke fikk tilbake to skreddersydde skjorter som var forsvunnet fra hans rom. Da jeg antydet at han muligens hadde glemt igjen skjortene hjemme i Texas, hadde jeg flaks med at jeg kom meg ut før den svære fetteren til George Bush fikk tak i meg. -"Du lærer aldri !" sa Gila til meg da hun tok meg igjen halvveis opp til Templarborgen. Hun  har vel rett i det.
områder overhode på den iberiske halvøy, og i 1190 kom kong Yakub av Marokko med sin hær, og ville ha området tilbake, men de i sølibat levende templar munkene beviste igjen sine ferdigheter som krigere, og drev muslimene dit pepper'n gror.
Over hovedgata i gamlebyen i Tomar, rager de mektige murene på festningen som Templar orden gjorde til sitt hovedkvarter i Portugal. En kort periode flyttet de ned til Castro Marim på Algarve  kysten i 1319 - de var jo ikke bare røvere til lands, men også til sjøss - hvor de også bygde en gedigen festning på vestsiden av grense elva til Spania, Guadiana. (På den andre siden ligger Ayamonte. Så sent som i  1990 var den eneste forbindelsen mellom de to land nede på kysten, ei lita ferge som kunne bringe med seg 5-6 biler i slengen.)
Men uvisst av hvilken grunn, så vendte de tilbake til Tomar i 1365.
En av de bredeste gater  i den gamle bydel av Tomar - Alexancre Herculano . er gjort til gågate, med flotte bygninger fra tidlig middelalder på begge sider. Praktisk talt fri for turist-snusk "made in China", og tilnærmet fri for turister bortsett fra oss selv, var den en fin opplevelse på vår vei opp mot den imponerende templar borgen. Til tross for  høy pusl og svett hånd - etter min flukt fra den skjorteløse texaner -  klarte jeg å ta et bilde.
Tomar er by med en usedvanlig vakker gammel bykjerne, og i august, da vi gjorde vårt besøk, var den også nesten fri for horder av turister. Og!... til tross for at det var parkert en bil her og der... så hendte det at jeg følte meg hensatt til en tid da menn hadde baller av stål, og var tildelt frikort fra paven, til å røve til seg alt som ikke var pavens eiendom, eller tilhørte folk han ikke ønsket av veien.
tilbake til det yppige innlandet?  Nei... Castro Marin, var på det tidspunkt en øy, med en betydelig havn, så det var vel en raskt synkende vannstand som gjorde plassen uegnet som økonomiske senter for røverbanden. Uansett, de trakk seg tilbake til Tomar igjen, og Castro Marin ble til den lille sovende landsby
Inngangspartiet til kirken viet til Johannes Døperen, bygget av kong Manuel I, i det 15. århundre. På plassen hvor kirken står, befinner seg også en statue av Stormester Gualdim Pais framfor byens rådhus, som vises på bildet nedenfor.
Detalj av øverste  høyre hjørne av  Inngangspartiet til kirken, viser to interessante andre bumerker som har dukket opp hos templarordnen på slutten av det 14de hundreåret. "Liljen" og templar korset på toppen av "jordkloden" med et skrått bånd om seg.
Med tanke på at denne kirken ble bygget rundt 1515 av Manuel I ("Den Heldige") 1495-1521 - er dette interessant. Globusen var for lengst "kalkulert" av de portugisiske sjøfarerere, som dermed visste at den korteste sjøveien til India ikke kunne gå  vestover, men med stor sannsynlighet måtte gå østover. Visste Columbus det og?... som portugiser?
Hva pavens væpnede og ikke væpnede munker har tuklet med bak metertykke murer opp gjennom tidene - utover "syndig" tukling med seg selv - etter at oljelampa ble pustet ut -  er for meg helt uinteressant egentlig... så lenge de ikke tuklet med små gutter, slik dagens katolske prester og biskoper har det med å gjøre.
Men jeg ser det slett ikke for umulig, at bumerket som viser to mann på en hest gir et hint i slik retning. Her med tanke på grekeren Gorgidas og hans "hellige bande" av homofile og/eller pederastiske krigere. (Forøvrig er jeg ikke lenger sikker på om pave Johannes Paul II led av Parkinson. Han var jo kjeivhendt, så muligens var hans ukontrollerte bevegelse av venstre armen mot slutten av livet,  et utslag av utstrakt onanering av seg selv, og små gutter, gjennom et langt liv? )
Gila på vei opp mot borgporten... etter flukten fra den skjorteløse rabiate texaneren på hotell "Dos templarios", hadde jeg problemer med pusten, og fotograferte i hytt ig pine.
Vel innenfor borgporten ligger den åttekantede Templar kirken "kristuskloster" foran deg. Hva "8" hadde for magisk betydning er meg usikkert fortsatt, men jeg husker fra barndommen noe om "åtte potter rømme, fire merker smør..."
Gila på vei opp trappen for å banke på døra, men der var ingen Templar hjemme... men du verden... der var kunst i massevis å bivåne ute i sola !
Her et bilde av det slott lignende forsettelsen av Templar kirken.  Kloster eller Slott... templarbanden levde ikke i et rottereir nei, og heller ikke tror jeg at de brukte alle sine dukater på å bygge digre festninger og monasterier. Som kjent var de Europas første virkelige bank institusjon, og dertil var de i besittelse av en meget stor flåte, med egne havner og handelshus.
Rundt hele den gigantiske bastionen er det skyteskår utformet i "herrens" tegn. Det var hellige piler som kom ut mot muslimene fra disse kunsferdige åpningene i borggmuren.
I det hele er anlegget fantastisk, og dekker noe rundt 20-30 mål med vakkert anlagte frukthager og avsatser med "dyrket mark", samt ymse byggverk og kjellere. Alt forbundet med harmonisk anlagte "veier", kranset med alskens prydbusker og gamle trær. Vi tilbrakte en halv dag der... spiste litt av stedets appelsiner, og ble kun en kort stund forstyrret av et par hollendere... forøvrig hadde vi hele borgen for oss selv.
Hva som svømmer rundt i
havet er helt utrolig. Nede på
Algarve kysten så jeg en gang en
merkelig krusing i vannet mellom to bølger,
tett opp under stranda, på en halv meter vann.
Med  ett vokste krusingen opp og ut av vannet, og
viste seg å være en  radmager engelskmann med tilnærmet
gjennomsiktig hud av samme farge som havet. Dagen etter så han imidletid ut som ei dansk
rød, lang, tynn pølse, som begynte ¨å sprekke utpå ettermiddagen.
Typen med det lange nebb som er avbildet her, er imidlertid en Phyllopteryx taeinolatus, som
svømmer rundt i Antarktiske farvann, og som  sto på spisekartet i en restaurant i Tomar.  Den hadde også et portugisisk navn, som jeg dessverre ikke noterte meg, da både jeg og Gila avslo skremselet til fordel for en ganske alminnelig grillet  laks.
På veien vestover fra Tomar, stoppet vi ved en liten rasteplass hvor det var en sprudlende kilde med krystallklart vann. Røven trengte hvile, og strupen måtte læskes. der var også en grillplass der, og ved grillen sto denne kjelen sammen med to sandaler. Kjelen var tom, med kun noen sparsomme rester av inntørkede riskorn omhyllet av noe som vel hadde vært en eller annen suppe... og hadde stått der lenge. Vi spekulerte lenge på hva som kunne ligge bak "kombinasjonen" (eller "motivet" om du vil), og kom til følgende ide; Kjerringa var kommet med mat til gubben, som jobbet i skauen ved rasteplassen. Etter å satt til livs rissuppa, fikk gubben magesmerter, hvorpå han røsket sandalene av kjærringa, og kjeppjagde henne hjemover barføtt.
Uansett, bildet har fått tittel, "Suppekjele med sandaler"
I likhet med den katolske kirken, så etterlater Tempel ridderne slike enorme byggverk som denne borgen i Tomar.  Det omfatter både en fenomenal kirke med ufattelige utsmykkinger, samt et "kloster" som mest av alt må betegnes som et slott.
I dagens verden er det bare banker og forsikringsselskap som stiller opp med slike enorme byggverk, og parallellen er faktisk der.
Hva historien forteller om tempelridderne, er jo at de var pavens væpnede munker. En bande som var opprettet for å "ta" tilbake den Hellige Stad - Jerusalem - fra "ukristelige" muslimer, som i henhold til paven, ikke hadde noe der å gjøre.
Det faktum at muslimene der, var et folk med romslig toleranse, og som aksepterte både jøder og kristne som naboer, ties det imidlertid fortsatt om. Hva det hele dreie seg om er vel heller begjæret etter muslimenes rikdom, samt kontrollen over handel med krydder og alskens varer østover.
Samtidig skal man kaskje heller ikke se bort fra at der var en gigantisk "Salomons skatt" begravet i området. Et faktum er at Tempelordenen foretok
samt et kreditt system på ferden, noe som selvsagt var av stor sikkerhetsmessig verdi. Nå var det imidlertid slik, at kirken ikke tillot innkreving av renter på utlån av penger, men templar banden hadde her satt  opp en smart løsning på dette med å gjøre penger ut av penger. De tok inn sine renter på sine utlån gjennom sin hotelldrift og forpleining, samt sikkerhets service overfor den reisende, som kunne reise til Jerusalem helt uten å ha en eneste gull eller sølvmynt med seg.
Således ser vi, at det såkalte fraksjons-bank- systemet, ikke er en svindel oppfunnet av Rotschild dynastiet, men at det var i bruk allerede for nesten ett tusen år siden.
Tja, vi ser jo hva bankene haler inn av moneter fra den sidrumpede gemene hop idag, hvilket gjenspeiler seg i deres enorme palasser i nær sagt hver eneste by og tettsted. Når det er sagt, så er det selvsagt ikke slik at jeg ikke nyter å beskue kirkens og Templar Ordenens fenomenale byggverk. Snarere tver imot!
Dagens bank og forsikringsbygg, har jeg
imidlertid  større problemer med å
svelge, men det er et kapittel for
seg. som ikke skal dveles ved her.
Tomar, er imidlertid en herlig
by, med en stor framtid
som turistmål, vil jeg
formode, dersom  folk
gjøres kjent med denne
flotte perlen utenfor
Portugals grenser.
Og fram til så er
tilfelle,  gir jeg
stedet   " A+"
Vel... den særs gode portugisike raude vinen fant vi ikke, men navigatoren tok oss greit fram til Bathala, på veier som det portugisike kartverk ennu ikke hadde kjennskap til. Bathala (som ga opphav til vårt ord batalje) har et fenomenalt flott gotisk kloster (eller kirke med borglignende åtte-kantede-templar-tårn i den ene enden). Det var kong Joao I (1358 - 1433) som lot reise dette praktfulle byggverket, som praktisk talt ikke er preget av tidens tann.
Praktfulle gate og plass skilt over alt i den gamle bydele, laget av  kjeramikfliser, var en grunn i seg selv til å jage byen på kryss og tvers. Beklageligvis var husveggen som ble prydet av kunsverkene skjelden i samme forfatning. Men skiltene vitnet om fordums makt og enorm rikdom.
Trange gater og smug med brosten preger den gamle bydelen i Tomar.
brosten ilagt Tempelordens 8-kantede like- bente kors vitner om at ordnen aldri forsvant fra denne byen, for nær et tusen år var ikke denne brostenen. Blomster i potter og bed er med på å skape en romantisk stemning.
Det er vanskelig å la være å legge inn "bumerket" på Borgund stavkirke  på bildet av korset over brønnen ved templar kirken i Tomar. De stammer begge fra samme tidsepoke, om enn materialet  i korset nordpå er av tre.
Lenge har jeg vært inne på tanken å samle bilder av min venn, Che, fra vegger rundt omkring hvor Gila og jeg ferdes. Selvsagt var han også å finne  i Tomar, hvor han fortsatt holder stand på murpussen, som er i ferd med å rive han med under neste kraftige regnvær. 
Historien bak dette berømte  bilde av Che, er forøvrig litt pussig. Det ble tatt av en cubansk fotograf, som aldri har mottatt en singel nikkel i honorar for bildet.
Egentlig burde han vært multimilionær på dette bilde alene, men så var det dette med copy right og Cubas uheldige posisjon i verdens kapitalistiske del da. Bad luck for den cubanske fotografen.
Tja... og her har Orlando risset inn et minne om sitt besøk i Tomar med sin Maria, noen uker før vårt besøk. Hva som driver mennesker til å risse inn sine navn eller bumerker på planter og trær, må fanden vite. Jeg tror imidlertid ikke at agaven setter pris på det.
På vår ferd videre, hadde vi satt Bathala som mål. Men, underveis så jeg et veiskilt som pekte mot et lite tettsted som nesten lå på vår vei, og hvor vi hadde fått et hint om at gode viner ble produsert. Det var selvsagt uimotståelig. Imidlertid er det slik at tettsteder i Portugal ofte ikke er annet enn noen hus langs veien, som umerkelig går over i et annet tettsted, som går over i et nytt tettsted... med navn som overhode ikke finnes på kartet. Etter et par timer, da vi sto ved et veiskille med tre muligheter, hvor både de tre navnene og veiene manglet på vårt kart, innså både Gila og jeg, at tiden var inne for å hale fram satellit navigatoren. Vi hadde da, i løpet av den
siste halve timen, spurt fire forskjellige mennesker om hjelp med retningen. En foreslo både nordover og sørover... en visste selv ikke hvor han var... og de to siste hevdet med stor autoritet, henholdsvis vestover og østover.
Ett er sikkert; uten vår fenomenale lille GPS, hadde vi med stor sikkerhet fortsatt vært på to hjul i Portugal, i et område som bar tragiske merker etter alle skogbrannene som herjet landet for et par år siden. Det fenomenale med navigatoren er forøvrig at den også forteller veien til nærmeste bensinstasjon.
Den lille kirken oppe på toppen ville ikke vært synlig fra veien for et par år siden, før skogbrannen ryddet for fri sikt. Og, om en håndfull år vil den på ny være dekket bak vannslukende, hurtigvoksende, evig grønne eucalyptus trær. Eucalyptusen formelig spruter opp av røtten på nedbrente trær, og der hvor flammene har rast kjapt gjennom området, kommer det nye greiner oppover hele den tilsynelatende døde stammen. Pinjeskogen derimot, bruker derimot vesentlig lengre tid på å bygge seg opp igjen.  
Templar Ordnen var - som du nå vet     - oppløst på det tidspunkt da praktverket ble påbegynt, men det er Templar bumerker å finne over alt, så oppløsningen av røverbanden var nok mer en sak på papiret, enn en realiet. Hvelvingene i de åtte kantede tårna så vel som i korgangene danner templarkorset, og "det nye bumerket" - liljen - er også å finne nær sagt over alt her, slik den også er det i Tomar.
Katedralen/kirken/
borgen/monasteret er bygget i sandsten, men er som du kan se, tilnærmet som nytt. Bygget har vært skånet for angrepet fra den industri atmosfære slik de aller fleste bygg av slik årgang har vært det.
Det eneste triste med det hele er, at
de folkevalgte har tillatt bygging av alskens kramboder, samt et turistbyrå tett inn på det praktfulle minnesmerke fra hine hårde dager, da Sigurd Jordsalfar og hans like, herjet rundt og gjorde seg rike ved å rane og hogge ned muslimer, og å lure penger fra pavemaktens sidrumpede monoteister, på deres vei til Jerusalem for å få tilgivelse for alt faenskap de hadde vært med på opp gjennom åra. "Når sjelen gjennom skjærsilden springer, penger i pavens kiste klinger."
Grunnen til at Joao I lot byggverket reises nettopp her, var at han - med litt engelsk militær bistand - vant Portugals endelige absolutt uavhengighet fra Castillien i slaget/bataljen ved Aljubarrota i 1385, som fant sted der mellom Leira og Alcobaca.  
Dimensjonene er bare enorme, og arkitektonisk så vel som byggteknisk er det en konstruksjon  som bør ta pusten fra de fleste. 
Det som vel  gjorde at jeg fant denne katedralen noe spesiell, var at den ikke er overlesset med ornamenter. Den er vidunderlig stilren.
Den snaue timen jeg opphold meg inne i bygget, var jeg der alene, og det var flaks der kom et par andre turister, slik at jeg kunne knipse et bilde som viser dimensjonene... eller skal vi si høyden under taket?
Framfor og tett opp til det praktfulle byggverket fra tidlig middelalder, har lokale politikere uten gangsyn, tillatt bygging av alskens usmakelig firkantede kramboder.Triste greier. Visuell voldtekt.
Triste greier, som får mine tankene til å gå til det bedritene "seilet"  i Drammen.
Ingen sammenligning hva byggverk angår,  men hva  et totalt lavpannet byråd i Drammen har latt bygget på Bragernes Torg, er også en grotesk "visjons voldtekt" av et stykke vakker arkitektur.  Helt for jævlig!
Han hadde lovet "herren" å bygge "Santa Maria da Vitòria na Bathala", som "monasteriet" offisielt heter, dersom han vant slaget.  Forøvrig regnes byggverket som et av Portugals syv "underverk". Og... byen Bathala (bathala betyr slag/kamp få portugisisk) grodde da selvsagt opp på byggeplassen, hvor hundrevis av stenhuggere og skulptører var aktive i mer enn en generasjon. Svære greier... hvor en enorm formue byttet hender, men tempelbanden - som klart hadde en "finger med i spillet" - var som kjent, mest sannsynlig,  rikere enn selveste Vatikanet... og rikere skulle de bli i åra som kom.
Slaget ved Aljubarrota er også en utrolig historie i seg selv. Joao I kjempet med med England som aliert, og totalt rundt 6.500 mann. Motstanderen var John I av Castillien, som hadde allierte fra Frankrike og Portugal (!), og  en styrke på hele 31.000 mann!  Mot en slik overmakt er det klart at Joao I må ha hatt
Drammen.. Nordens Venedig.. ja nesten verdens navle!
særs gode og velutrustede soldater... og templarbanden var jo kjent for nettopp det. det var en gjeng elitesoldater av ypperste klasse, med de beste våpen som samtiden kunne tilby.
Det berettes at den castillianske hær ble tilnærmet utradert, og... vel-vel... det er jo seierherren som skriver historien... men uansett, Joao I  gikk av med en total seier.
Det 14de århundre skilter forøvrig med både Svartedauen og 100-års-Krigen, som nærmest var Frankrikes undergang, og Portugals historie er på denne tiden , er i likhet med resten av Europa, en mer eller mindre sammenhengende serie av større og mindre kriger.  Således har ikke verden endret seg nevneverdig siden den tid.  Og!... grunnen ligger vel der i, at ikke bare dreier krig seg om makt og tilrøvelse av "fiendens" gods og gull, men krig er også selve "mekka" for alle bankdynastier og finansakrobater.
Det skal derfor lite fantasi til, for å ane hvilken aktiviteter Templar banden da bedrev, og har bedrevet i alle årene etter at de formelt ble oppløst og utslettet av paven. Templerbanden var jo både leiesoldater og finansfyrster. Parallellen til dagens Iraq er således snublende nær, ved at både USA/Pentagon og Oljeselskap etc. har hyret på veritable armeer med mercenaries for å kunne rane landet for dets rikdommer uten alt for store problemer. (Ref. "Blackwater" som vel er den største aktør globalt på denne sektor.)
Og desto mer jeg leser om Templar ordenen, og de mange andre lignende bander som fikk pavens velsignelse, samt utviklingen disse private militære organisasjonene hadde, så er der ingen tvil om at deres virksomhet var en ren leiesoldatvirksomhet. Kanskje var de tildels litt religiøs/idealistisk i oppstarten, men at de utviklet seg til rene leiesoldater og veritable røverbander al a Blackwater, kan det ikke herske tvil om. Og, av norsk historie går det jo også fram at vår aner også var aktive nede i Middelhavet, både i eget regi og i pavens tjeneste som leiesoldater.
Men holder vi tunga rett i munnen, så husker vi at Knights of Christ ble grunnlagt i 1317. Den nye orden tok over Templar ordens besittelser og verdier, og  Henrik Sjøfareren ble Grand Master der rundt 1420. Her lå de enorme verdiene som finansierte hans oppdagelse/sjørøver ferder sørover og østover. "Sjøfareren" eller
Den - i mine øyne - mest interessante kombinasjon mellom templar bumerket og andre bumerker i nyere tid, er Templar korset og Hakekorset, anvendt av Hitler i hans Tredje Rike.
I likhet med enhver som ønsker å utruste en arme, og føre krig mot sine naboer, er det behov for tre ting; penger, penger, og penger . Hitler, var som kjent, totalt ubemidlet, men var i besittelse av en flammende oratorisk evne. En evne han utviklet etter første verdenskrig, på kneiper nede i Bayern, hvor hans begavelse ble "oppdaget" av pengesterke, mektige bank og industri herrer.
Oppdaget av mektige  finanskilder, som var tilnærmet kneblet dersom Traktaten i Varsailles ble fulgt.  Vel... som historien viser, så ble den ikke det. Dermed dukker det uendelige dilemma opp; hva kom først?... høna eller egget?
Slik jeg ser det, ble høna Hitler stimulert/finansiert av mektige økonomiske interresser  både i og utenfor Tyskland. Stimulert til å legge det gullegget som krig er for verdens pirat-familier. Jeg har listet opp noen av Piratene her. En bra side om finansieringen av Hitler finner du her.
Hakekorset i senter av Templarkorset
De "moderne" Templar Riddere
Dagens Templar Riddere er ikke så lett å få øye på, all den tid de ikke rir rundt med hvit kappe med sitt bumerke på. Ei heller seiler de rundt med templarkorset på hvite seil. Ei heller seiler de med sjørøver flagget i mastetoppen eller på skorsteinen. den siste som gjorde det var amerikanske rederiet Russel. Men navnene på de fleste er faktisk kjent; så som Rothschild, DuPond, Astor, Bundy etc. Du finner en side om de moderne korsfarerne HER (litt  om den kneblede forfatteren Fritz Springmeier finner du  her og her !
En organisasjon som peker seg ut som en moderne ridder organisasjon er - PNAC


Ta også en titt på noen videos som tar for seg "New World Order"
Forøvrig har denne siden et vell av lesverdig stoff relatert til " a new world order".

The History of Knights Templar ????
Og for den som vil... HER er uendelig mange fler.
Og bak frimurer logoen befinner seg en ridder i USA, som riktig har viet seg til saken.

Der er etter hva jeg kan  tyde av mange timers lesing om frimurer bevegelsen, liten tvil om at den er en forlengelse av Templar bevegelsen, på samme sett som Røde Kors, Speiderbevegelsen, Frelsesarmeen, CIA, Bildeberger,  og et utall av ordne, sekter og mer eller mindre hemmelige samfunn er det. For ikke å glemme Vatikanet.. den katolske kirke som har vært som en edderkopp i nettet siden den dagen  de oppfant Maria med jomfrufødselen..

Grunnen til at jeg ser det slik er, at jeg over hode  ikke tror på tilfeldigheter... og slett ikke i forbindelse med bruken av bumerker.

Hva jeg peker på, lar seg vel enkelt illustrere med, at en nordmann ikke vifter med danskt eller svenskt flagg hverken i Norge eller i utlandet, med mindre han ønsker å utgi seg for å være dansk eller svensk.

Når et et firma som Mercedes går ut og profilerer seg, så gjør de det ikke med bumerket til BMW eller Volvo.   
Dette flagget ble heist på Werfenstein slott i Østerrike den 25 December 1907 Det tilhører organisasjonen "Den nye Templar Orden", som ble grunnlagt av Lanz von Liebenfels i 1907
Bumerket til leiesoldat firmaet Blackwater Worldwide, som ble grunnlagt i 1997 av Erik Prince . Hans bumerke inneholder hverken korset eller liljen, men hans organisasjon utfører helt klart de samme tjenester som de Templar ridderne tok hånd om for paven og konger rundt om i Europa. Kontrakten Blackwater har med USAs regjering er i skrivende stund på ca. en milliard USD. Og... de er ikke de eneste som yder tjenester på denne sektor.
"Navigatøren", er forøvrig heller en misvisende betegnelse på fyren, all den tid han aldri seilte med på noen av de mange seilaser han finansierte med templarbandens pengebinge. (I perioden 1444-46 utrustet han nær 40 ekspedisjoner sørover vestkysten av Afrika! det ble lite butikk av disse ferdene i de første årene, men rundt 1442, kom ei skute hjem med en ladning negerslaver, og foretningen begynte å ta seg opp. )
Templar ordnen hadde imidlertid svært tidlig bygget ut en betydelig handelsflåte, og drev sine egne havner og handelshus, som nevnt tidligere med deres engasjementet t.eks. i Carstro Marin. Men under Henrik synes det som om sjøfarten får en helt ny betydning for banden, gjennom byggingen av raske caraveller, som egnet seg for oppdagelsesreise og
Sjørøverflagget var også et av de mange bumerker som Templar ordnen skiltet med, og knoklene under hodeskallen danner deres åtte kantede kors som du kan se.
På havet kunne de heise dette bumerket for å tilkjennegi overfor hverandre hvem de tilhørte, og svarte ikke den andre med samme, så var det vel fritt fram. Bumerket dukker senere opp som det internasjonale merke for giftige substanser, Waffen SS, i det hemmelige forbund "Skull and Bones"  og i Frimurerbevegelsen, for å nevne noen.
Karavellen som ble utviklet av Henrik Sjøfareren var en ny og vesentlig raskere skipstype enn de drektige handelsskip som preget tidens skipsfat. Her er karavellen illustrert med en latiner rigg, men forskjellige rigger ble benyttet, avhengig av hvilken ferd den skulle ut på. En artikkel som også viser forskjellige utgaver, ligger under bildet.
selvsagt også sjørøvervirksomhet. Der står forøvrig også skrevet at den nye Templar orden - The Militia of Jesus Christ / Knights of Christ - var utsatt for mye sjørøveri både i Atlanteren og inne i Middelhavet, og at dette var en vesentlig grund til at Henrik startet utviklingen av den nye og raskere skipstypen . Imidlertid er det vel mer enn sannsynlig at templarbanden hadde kastet seg inn i slik virksomhet selv, allerede den gangen paven og den franske kongen slo til mot organisasjonen på fredag den 13de oktober i 1306.
Men verdiene som templart-gjengen hadde samlet seg, klarte hverken pave  eller konge å slå kloa i, og organisasjonen i seg selv, den ble heller ikke utslettet. Den lever fortsatt, i en myriade av hemmelige losjer, organisasjoner og ordner. Selv speiderbevegelsen og Røde Kors er en del av dagens Templar nettverk. Imidlertid, organisasjonen lærte å endre form etter "fredag den 13de", og du kan jo spørre deg selv om hvorfor en organisasjon eller forening svøper seg inn i hemmelige ritualer og ørten trinn.... hvor fotfolket nede på de laveste trinn, selvsagt ikke har den minste aning om hva "pyramiden" egentlig har som formål.
John Paul II med det svarte korset til "The Teutonic Knights" på sin høyre skulder.
Men merkelig nok er bumerket for denne pavens orden identisk med det tyske jernkorset!
Benedict XVI med Templar korset på høyre skulder.
"Blue Max"
The Double Headed Eagel - forbindelsen mellom Vatikanet, Malteserordnen, Tyske SS og Rothschild & Co. Det er en kjennsgjerning at Rothschild "agenter" finansierte Hitler. det er også et faktum at Hitlers elite soldater - Waffen SS - som "tilfeldigvis" hadde hodeskalle med korslagte knokler som bumerke, ble "løftet" ut av Tyskland ved krigsende, med hjelp av Vatikanet og Malteserordnen

Hvor mange som ble utstedt med ny identitet av Vatikanet og Malta er det vel ingen som vet med sikkerhet, men det var flere tusen, som ble sluset ut via den såkalt "rotte-linja", til sikkerhet i syd og nord Amerika.
Den zionistiske (jødiske) bankier Rothschild, som forøvrig er Vatikanets bank og formue forvalter, arbeidet tett med Knights of Malta og Vatikanet, i deres anstrengelser med å hjelpe krigsforbrytere ut av Tyskland, som Rothschild hevder gasset ihjel millioner av jøder, som.... tja... hmmm... Men som allerede sagt, så var det jo bl.a. Rothschild og gjengen med det åtte taggede korset, som hadde gjort krigen mulig, og i anstendighetens navn måtte de vel
redde stumpene på gutta i elitegjengen da alt til sist gikk på ræva. :-)
Hva var grunne til at engelskmannen Robert Baden-Powell valgte nettopp dette symbolet?
Finnlands "Hvite Rose"
Ungarn
Røde Kors
Norge
Sverige
Polen
Det Tyske Jernkorset
Hvem og hva som står bak regjeringene i USA og Europa er det ingen som kan si med sikkerhet, men Jesuitter, Vatikanet, Templar, Rotary, Internasjonale Bankiers... og et eller annet sted er det noen som trekker i trådene. ta en titt på denne siden... og denne.
Columbus seilte som kjent også med Templar korset i sine seil, og mye tyder idag på at det det kanskje var mer templar-interesser i ferden enn det var Ferdinand og Izabella. Uansett... Columbus bodde en rekke år i Portugal (1476-84), og var mest sannsynelig en Templar selv. Jeg ser heller ikke bort fra at han var av jødisk slekt, for tidspunktet han forlater Spania er jo
nettopp siste frist for jøder til å forlate landet. Som kjent ble han "tatt  til fange" av portugisere på seilasen hjem, etter første ferd, da han var innom Madeira (?). Nærliggende er det å tro at dette dreide seg om et heller frivillig fangeskap, som gikk ut på å avlegge rapport til Templar organisasjonen før han la fram sin ferd for Ferdinand og Isabella.
Hvorom alt er, så er det mye som tyder på at fyren overhode ikke het Columbus, og at han ei heller var italiener, men galicier. 
Kirken i Viller-Bretonneux (nær Amiens) i Frankrike.
(Jules Verne skrev noen av sine bøker her) Det innfeldte bildet viser motivet på gitteret framfor inngangen til kirken, som ble ferdig bygget i 1929, og er rikt prydet med det opprinnelige korset til "Order of Christ" fra 13-hundre tallet. Over døren er insignia til  Hugue de Payne. (bevegelsens første Grand Master- 1099).  Forøvrig sto vi natten over på Place Charle Du Gaulle over natten. den var stensatt, og prydet med et 8x8 m stort templar kors, og byvåpnet bar selvsagt Tempelriddernes  Fleur du Lis
Det er mye som tyder på at Columbus var en Templar og portugisik agent, som hadde i oppdrag å få spanjolene til å seile vestover i stedet for sørover rundt Afrika, i søken etter sjøveien til India.
Men den svingete veien oppover langs Tejo - som munner ut i Lisboa - og som er den lengste elv på den Iberiske halvøy - byr på mange vakre rasteplasser. En vei som fortjener å bli kjørt med en hastighet vesentlig lavere enn tillatt.
Det røde skiltet til Rothschild, med en to-hodet ørn.
Den to-hodete ørnen med Malteser kors

further credible
  and incredible

    
Links
Rennes-Le-Châtau
På vår jakten etter spor fra Tempelriddernes tid, fant vi det naturlig å legge turen innom Fatima, hvor tre små barn hevdet å ha sett Maria åpenbare seg for dem hele syv ganger i  1917. Mer katolsk kan det jo ikke bli!
De var ute og passet på saueflokken heter det, og der med ett sto Maria i blendende lys.  Vi var jo like i nærheten, og fant det artig å svinge innom stedet som hundre tusner av troende katolikker valfarter til hvert år. Vi ville besøke plassen hvor "jomfruen" talte sine profetier til barna.
I likheten med muslimers valfart til Mekka, er selvsagt også valfarten til Fatima en "big business", slik valfarten til Jerusalem var det under korstogenes tid. Butikken ligger primært i transport, overnatting, inngangspenger, og selvsagt salg av "ei flis av korset"  av/for/til  horden av troende.
Templarbanden gjorde dessuten også penger som bankiers, vaktmannskap og reiseledere, for reisende på jakt etter syndens forlatelse. 
Vel, etter at John Paul II opphøyet det ene av barna - Lucia - til helgen i 2000 (hun var da forsatt i live!), har det hele tatt fullstendig av, og på den 13de hver måned fra mai til september er det ørten tusen besøkende fra den ganske
Fatima
Kirken som er bygget i Fatima, ved plassen som "jomfruen" skal ha vist seg i 1917. til venstre i bildet er det egentlige stedet, og her løper butikken med å selge og tenne et lys. Vi ungikk den vanvittige stim av troende, som dukker opp her rundt den 13. hver måned, fra mai til september, da folket håper at hun dukker opp på ny. Bildet nedenfor er fra en slik dag, da plassen er full... Intet idrettsanlegg, noe sted i verden,  har plass til en slik menneskemasse! Plassen var bare enorm... dette er big business.
Jeg avslutter her (foreløpig/nesten), med noen berømte ord fra Pave Leo X, Ord som kan være greie å  ha for hånden neste gang en eller annen mormoner eller lignende forsøker å brekke seg inn i din privatsfære. -"Den har tjent oss vel... myten om Kristus", skal han ha uttalt... men, det er fortsatt diskusjon om hvorvidt fyren virkelig har kommet med utsagnet. Umulig er det imidlertid ikke. Folk sier så mangt i fylla, og  "in vino veritas" heter det jo.  Personlig ser jeg det derfor som sannsynlig, at Giovanni di Lorenzo de'Medici har slengt ut ordene i lettere animert tilstand
Pave Leo X fra et maleri av Rembrandt
More to come
Masons & the Watchtower
Masons & the Mormons
Satanic Handsigns
The Knights Templar
The Baphomet
Flagget til Georgia er for meg, det mest utrolige av alle dagens flagg, med hele fire Templar bumerker i seg. Men, der er faktisk en link mellom Templar gjengen og Khazar zionister, som  de tre første "malteser aquavita"  nedenfor forteller om.
Georgia & Khazar link to Templars
Secrets of Zion
Illuminati & Rothschild
The Khazar
Jøder, Vikinger, Korstog, Khazars
Jeg er i ferd med å grave litt mer etter info om:
- Forbindelse til/med den muslimske organisasjonen
- The Hashishins
Tempelriddernes systematiske utryddelsen av jøder i Europa
-  Forbindelsen østover & vestover, samt  piratvirksomhet.
-  Forbindelsn med Frimurerer bevegelsen og Jesuittene.
-  Khazar zionistene og deres forbindelse til Templar orden.
-  Zisterzienser bevegelsen. Besøk kloster i Chorin, Uckermark
katolske verden i denne lille byen, som består av hoteller og pensjonater, samt små spiseplasser på pølsebod-nivå med femsjerners priser... OG!... en utroling mengde sjapper som selger alt mulig av maria- jesus-greier laget i China.
Noe lignende har hverken Gila eller jeg sett noe sted i den katolsk dominerte del av verden. Faktum er, at det det ikke finnes noe annet å kjøpe i fatima, enn jesus-maria-junk... selv sol-hatter og caps har "fatima" eller "maria" på seg... for ikke å snakke om t-skjorter... med "maria" foran og jesus bak.  Helt utrolig for en agnostiker som meg. :-)
I forbindelse med polakken som helliget den ene sauepasseren, må jeg her slenge inn en typisk vits om president Bush i forbindelse med hans første besøk til Vatikanet, mens den polske zionisten, John Paul II, var pave.  En journalist spør ved pressekonferansen før avreise:
   - Mr.  President... i hvilken anledning er det at paven avlegges et besøk?
   - Vel... det er av dyp respekt... jeg er en stor beundrer av John Paul II... jeg var også
     en stor  beundrer av hans far... pave John Paul I
... den forrige paven...
The De Moley Order
De Moley Ordnen, som har sitt navn etter den siste Stormester i Templar Ordnen, Jacques Moley. som ble brent på bålet den 18de mars, 1314 i Frankriket. Forbundet,
som i sin form minner mye om speiderbevegelsen, ble grunnlagt i 1919, i Kansas City, Missouri, USA, av en fremtredende frimurer, Frank S. Land. Fra bevegelsens hjemmeside har jeg sakset;

  
The group needed its own identity and its own name. After Dad Land related the story of Jacques DeMolay, the group decided to name itself for this historical figure connected with Masonry. ? Hmm?.. Her leser jeg for første gang at en fremtredende organisasjon forbinder Templar Ordenen med Frimurerbevegelsen! Jacques Moley forbundet med Frimurerbevegelsen
Tar du deg tid til å lese litt på bevegelsens hjemmeside (under bumerket til venstre) vil du også se, at der presenteres et glorifisert bilde av Templar ridderne. Likeledes at den Katolske Kirke med pave Clemens V i spissen, selvsagt var tvunget av den franske kongen (Phillipps XV) til å fordømme Temmpelridderne. Hmmmmm?!
Forbindelsen mellom Rotary bevegelsen og Frimurerbevegelsen benektes på det sterkeste av begge organisasjonenen, men historien kan vise til en lang rekke framtredende personer som ofte var medlemmer i begge. Sannsynlig er det vel, at kunnskap om en direkte forbindelse er forbeholdt kun et fåtall på det øverste nivå i de to bevegelser.
Tar du for deg ed som sverges av enhver som blir tatt opp i en Frimurer losje, så er det innlysende, at organisasjonens pyramide struktur med sine "trinn", gjør at medlemmene ikke har noen kunnskap om hva og hvem som tilhører trinn over det de selv befinner seg på.
En slik struktur gjør det imidlertid mulig å framstille ei "bombe", uten at de mange forskjellige "produksjonstrinn" har aning om hva det er de egentlig produserer. Ei heller hvorfor.
Frimurer symbolikk omhyllet av Rotary bevegelsens bumerke.
Hvor Kiwanis passer inn i rekken av internasjonale institusjoner som hevder primært å være opptatt av humanitær virksomhet - i likhet med Templar Ordnen i sin tid - er heller vanskelig å si. Men, rent bortsett fra å være aktive med å hjelpe og bistå barn, er det klart at Kiwanis ser det som en oppgave å øve en innflydelse når det kommer til utdannelse/utvikling/valg av personer for ledende posisjoner i morgendagens verden. Det kommer fram av denne Kiwanis siden.
Opprinnelig var navnet "Benevolent Order of Brothers", og ble grunnlagt i Michigan, Ontario, USA, den 21. januar, 1915. Hva navnet Kiwanis kommer fra og betyr finner du her, i.h.t. organisasjonen selv. Selv er jeg ikke helt overbevist.

Cistercienser Ordenen

I løpet av sommeren 2008, da vi opphold oss en tid på vestkysten av Portugal, nyttet vi anledningen til å gjøre et nytt besøk til Alcobaca. Vårt besøk året før hadde bare vært en lynvisitt, og Alcobaca er alt for viktig i Templar sammenheng til at den kan "hoppes over".
Sentralt i denne sammenheng er Cistercianer Ordenens kloster, som fortsatt er i drift. Et imponerend byggverk som utvendig er vesentlig mer "utsmykket" enn hva som er nedfelt i ordenens opprinnelige regelverk.
Uansett, de portugisiske  sjøfarere hadde full forståelse om at jorden var ei "kule", og det er derfor nærliggende å tro at Columbus reise vestover, var en dekkoperasjon for portugisernes ferder sydover og østover rundt Afrika. Kunnskap om at der lå land i vest hadde han sikkert fra norske sjøfarere, og med utseilt distanse visste nok Columbus at han ikke hadde landet i India.
Portugiserne fikk jo beholde kunnskapen om seilas østover svært lenge, ved at det nye landet i vest ble "registrert" som India.
Og, med kunskap om at Columbus var gift med datter til stormesteren i Order of Christ, så er det ikke umulig at hans ferd vestover var en delvis avlednings manøver.Bumerket til Cisterciens Ordenen (?) er meislet inn i veggene på begge sider av korgangen i klostret i Alcobaca. Liljen er også bumerket til det første portugisiske dynasti, og liljen dukker opp i et stort knippe av byvåpen ikke bare i Frankrike.  I prinsippet var alle Templar riddere Cisterciensere.
Den franske liljen, som er bumerke til den første konge slekten i Portugal (dynasti) som stammer fra adelsslekten "Bourgogne" hvor fra også Bernard av Clairvaux,  grunnleggeren av Cistercienser
Ordenen stammer. En kronologi over Portugals opprinnelse finner du HER

Bernard står forøvrig sentralt i utviklingen av Templar Ordenen, hvilket gjenspeiles i Templar Ordenens bruk av Liljen i tillegg til korset i sine mange byggverk
Fasaden til Cistercienser klosteret i Alcobaca, Portugal.

Siden er under arbeid, så vennligst kom tilbake senere :-)
Mye ligger i   "kladden"...
men det skal  kjøres
litt også da!
Tempelriddere
Tempelriddere
Chronology
- Hanse Theutonicum... Hanseatene
Der er hundrevis av ordner og flagg med  bumerket til Tempelridderne, i en eller annen utgave og  som allerde sagt... jeg finner det for absurd å godta at der ikke er en forbindelse mellom dem.
Ingen skal fortelle meg at de ikke alle tilhører den  samme gamle organisasjon og/eller familie. Men hvem som idag kontrollerer alle disse pyramide organi- sasjonene idag, er muligens IKKE de samme krefter som hadde den opprinnelig kontroll. Sionist bevegelsen synes å ha tilrevet seg mye om ikke all makt... inklusive kontroll av Vatikanet.

En side som gir en oversikt over de aller fleste  Papal Orders finner du HER
The Crusades 1.
The Crusades 2.
Islamic Crusades
Crusades-1of20 (BBC)
Saladin Movie 1/10
Power Connections
Monstermakt i fordums drakt
Under korset finner du mye mer templar symbolikk! 
The Pharaoh Show the original by Dr. Sdf. Sean Hross in english
from PentaVision 2 months ago / Creative Commons License: by nc ALL AUDIENCES
The Crusades: the last stronghold of the Templars Accon fell on may 18th 1291, only 2 and a half
months later Switzerland was founded on august 1st 1291 - the time to get back on horseback in
those days. So the Templar`s treasure was hidden in Switzerland, with which the swiss banks were
founded and all wars were being financed by ever since - and out of the templars came the
freemasons. The Pharaohs are still there and are ruling the world through secret societies - "and
the Pharaoh and his army disappeared in the sea" . . . the sea of peoples that is, through mixing they
are amongst us on all key positions, and Switzerland is their biggest base; the home of the
Templars. This is why their flag shows a simplified Templar`s flag in exactly the same colours.
http://vimeo.com/82956775
De bygget en diger festning i Castro Marin også. Den står der fortsatt og rager over en liten landsby, omgitt av et drenert sumpområde med stor myggplage. Kanskje var stormester Gualdim like plaget av mygg som jeg, og sa, -"Til helvete med den fordømte myggen!" og derfor trakk seg
store og omfattende utgravinger der, og at dagens zionistiske Israel graver som mann med ljåen fortsatt.
Hvorvidt banden fant noe av kong Salomos skatter er uvisst, men som nevt tidligere, var organisasjonen i løpet av en mannsalder, blitt tilnærmet like rik og mektig som kirken.  Og, en kilde til rikdom, i tillegg til hva de ble tilført av eventyrlystene adelsherrer og rene røvertokter, var hotell og bankvirksomhet. Med sitt store nettverk av borger og slott gjennom hele Europa, kunne de tilby den reisende pilgrim tak over hodet,
Et minstekarav for å bli medlem av Temlarorden var, at man måtte være i besittelse av minst en hest... så hva han foran... eller han bak bedrive... er opp til enhver å spekulere på. Muligens er dette templar bumerke et bilde av homser på tur?
En røverbande med mange avdelinger og navn
Hospitallers
Founded Hospital founded c.1070. Papal confirmation 1113. Turned military c.1126 (Order of the Hospital of St. John)
Habit Black, later red
Emblem White cross
Order Teutonic Knights
Founded Established 1198. (Teutonic Knights of the Hospital of St. Mary of Jerusalem)
Habit White
Emblem Black cross
Order Knights of Santiago
Founded Established Possibly c. 1120, more probably 1171. Papal confirmation 1175 (Knights of St. James of the Sword or Compostella)
Habit White, later black
Emblem Red cross with the bottom arm extended to resemble a short sword blade. 14th century and later sources show hilt and guards ending in fleurs-de-lys.
Templars
Founded Established c. 1118-1120.(Poor Knights of Christ and the Temple of Solomon) Papal confirmation 1128.
Habit White Emblem Red Cross
Order Knights of Alcántra
Founded Probably established 1156. Papal confirmation 1177. (Knights of San Julian de Pereyro before 1213)
Habit White
Emblem Green cross with fleurs-de-lys ends from 1397.
Order Knights of Calatrava
Founded Established 1157. Papal confirmation 1164. (Knights of Salvatierra 1197-1212)
Habit White
Emblem Red cross with fleurs-de-lys ends from 1397.

Order
Knights of Avis
Founded Established as a non-religious Order 1147. Papal confirmation as a religious military Order 1166. (Knights of St. Benedict or Evora before 1211).
Habit White
Emblem Green cross from c. 1325.
Order Knights of Monte Gaudio
Founded Established 1173 Absorbed by Knights Templar abt 1200
Habit Red
Emblem Silver star
Order Knights of Our Lady of Montjoie
Founded Papal confirmation 1180. (Knights of Trufac after 1187).
Habit
Emblem Parti-coloured red and white cross.
Order Knights of Dobrzyn
Founded Established 1228.
Habit White
Emblem red sword raised up and a red star of David on top.
Order Knights of the Order of St. Lazarus
Founded Turned military c. 1123 (Lepers-off shoot of Hospitallers)
Habit Black
Emblem Green Cross from 16th century

Order
The Sword Brothers
Founded Established 1196. Papal confirmation 1207.
Habit White
Emblem Red Templar cross with red sword pointed down underneath.
Jeg er meg i alle fall sikker på, at det ikke er en tilfeldighet, at Hitlers SS smykket seg med hodeskalle bumerke og templar kors... at Røde Kors og selv barndommens speiderbevegelse anvende de samme bumerker som Templar-banden... at frimurerlosjer anvender dem... at nær sagt alle USAs presidenter er knyttet til et forbund som smykker seg med slike symbol... at.... Jeg tror simpelthen ikke  på tilfeldigheter, når mennesker har en hånd med i spillet.